Despre Blog si despre mine

In urma cu 10 zile – mai exact pe 7 August am gasit si repostat pe Facebook – acest Facebook care ne doare – un articol intitulat “Cum mi-am pierdut cea mai buna prietena”. L-am citit de doua ori si m-a apucat plansul. Desi nu am nicio prietena bolnava de cancer – Slava Domnului – nu mi-am pierdut nicio prietena in ghearele mortii, dar … m-a apucat un plans major. Si nu prea intelegeam de ce. Dar am pus-o pe seama sensibilitatii mele din ultima vreme.

Doar ca, cateva ore mai tarziu, aveam sa inteleg de ce plangeam. Aparent fara motiv… Si tot de pe acest Facebook care ne doare. Cam pe cand citeam si postam eu articolul, cea mai buna prietena din liceu – care traia de multi ani in Australia, si cu care reluasem legatura tot prin Facebook – parasea aceasta lume catre o  lume a ingerilor. Brusc, in somn, fara nicio pregatire … M-a lovit ca un traznet. Imi doream mult sa ne revedem si sa ne amintim impreuna ce nebunii faceam in anii de liceu. Dar mai ales cum scriam! Da, asta ne-a legat in anii aceia. Scriam. Scrisori, texte, lucruri … Ne scriam una alteia romane intregi desi ne vedeam in fiecare zi, le scriam iubitilor nostri scrisori si povesti, scriam mult …  Drumurile insa ni s-au despartit la finalul liceului. Ea s-a casatorit cu iubitul ei de atunci. Eu m-am despartit de al meu dupa 4  ani. Ea a continuat sa scrie si sa urmeze calea spirituala. Eu, mai pragmatica, mi-am continuat drumul  analitic devenind inginer si apoi intrand intr-o multinationala de unde am iesit brutal dupa 18 ani descompusa in mai multe bucati si realizand ca am trait intr-o lume virtuala. Asta dupa ce am iesisem la fel de brutal dintr-o casnicie de 16 ani si la fel de rupta in bucati si cu mari intrebari despre lumea in care traisem si care parea sa fi fost artificiala. Si in toti acesti ani, din cand in cand mai scriam cate ceva, dar rar, si imi aminteam de Diana – sau Bebe cum ii spuneam noi datorita celor 150-155 de cm pe care ii avea.

Si asa cum scrie in articolul mai sus mentionat nu pot sa nu ma gandesc cum ar fi fost sa apucam sa ne revedem si ne amintim de tot ceea ce ne facea sa radem. Caci radeam cu o pofta molipsitoare. Cum ar fi fost daca drumurile nu ne-ar fi despartit si am fi tinut legatura permanent de atunci. Cum ar fi fost daca …

Si pentru ca nimic nu se intampla fara un motiv in aceeasi seara am vazut un film ” A Long Way Down”. Unul dintre personaje are o replica la un moment dat, un citat din declaratia unui om care s-a aruncat de pe un pod, incercand sa se sinucida si  … a supravietuit : ” In cele 5 secunde cat mi-a luat sa ajung de pe pod pana pe pamant (in those 5″ to ground) mi-a trecut prin minte ca singurul lucru ireparabil pe care l-am facut in viata asta este acesta: m-am aruncat de pe pod si voi muri. Asta este ireparabil! ”

Si asa am luat decizia: voi scrie, asa cum o faceam atunci si blog-ul se va numi fivesecondstoground pe scurt 5″ to ground. Pentru ca orice sau aproape orice in viata asta este reparabil, mai putin acele ultime 5 secunde in care iti da seama ca nu mai ai timp sa repari nimic. Si nici sa faci tot ce ai fi vrut sa faci dar n-ai facut.

Wake Up and Live

Mi-am reorganizat prioritatile. Am prieteni putini dar tin legatura cu ei. Scriu de cate ori am ceva de scris. Citesc. Mult. Am reinceput sa merg la concerte. Rock, dar nu numai. Am renuntat la lupta permanenta cu mine insumi de fi altfel decat sunt si de a ma concentra pe ce cred altii ca ar trebui sa fac. Si imi iubesc copilul – deja adolescent – mai mult decat orice pe lumea asta. Si ii acord tot timpul de care are nevoie.

IOA SI UNGHIILE EI ALBASTRE

Adica fac ceea ce trebuia sa fac de multa vreme: ce imi place, ce imi face bine si ce imi doresc eu sa fac!

Caci pana la urma eu sunt designer-ul propriului meu destin!

Multumesc Bebe, in lumea ta de ingeri! 

Eu si Diana

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s